Feluri principale

#carne #vita #bere #morcovi #retete ziua barbatului #tocanita

Retete de Ziua Barbatului: Tocanita de vita cu bere

Tocanita de vita cu bere este o mancare suculenta si satioasa. Este foarte hranitoare, potrivita celor care sustin activitati fizice intense. Se serveste calda, cu patrunjel tocat.
 

Ingrediente pentru tocanita de vita cu bere
 

 

Cum se prepara tocanita de vita cu bere
 

Taie carnea de vita in cubulete. Ai grija sa indeprtezi grasimea. Amesteca carnea cu putin ulei de masline. Intr-un bol amesteca faina cu sarea si piperul. Amesteca apoi carnea cu faina.

Incinge restul de ulei si caleste carnea. Lasa pe foc pana devine maronie pe toate partile. Da focul mai mic si adauga ceapa, usturoiul, sosul de tomate si putina apa. Amesteca bine.

Acopera cratita si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute. Transfera compozitia intr-o oala. Adauga jumatate din bere in cratita in care a fiert carnea. Lasa sa dea in clocot. Toarna apoi berea peste carne. Amesteca bine.

Adauga si restul de bere, morcovii si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper. Acopera oala cu un capac si lasa la foc mic timp de 2 - 3 ore.
 

Cum se serveste tocanita de vita cu bere
 

Tocanita de vita cu bere se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului