Vita cu ceapa si bere este o mancare consistenta, potrivita pentru cei care au nevoie de o masa satioasa. Carnea de vita fiarta la foc mic cu sos de ceapa si bere devine frageda si aromata. Vita se serveste cu orez.
Ingrediente pentru vita cu ceapa si bere
- 1 kg muschi de vita, taiat in 6- 8 felii
- 20 grame unt
- 20 ml ulei de masline
- 6 cepe tocate
- 15 grame faina
- 500 ml bere neagra
- 50 grame sos de tomate
- 10 grame cimbru uscat
- 1 frunza de dafin
-
sare
- piper.
Cum se prepara vita cu ceapa si bere
Asezonaeaza feliile de carne cu sare si piper. Incinge uleiul si untul intr-o cratita din fonta. Adauga carnea si prajeste timp de cateva minute pe ambele parti. Scoate carnea si las-o sa se raceasca.
In uleiul in care ai prajit carnea adauga ceapa. Da focul mai mic si lasa ceapa la fiert cateva minute. Adauga faina peste ceapa. Amesteca continuu si lasa pe foc pana faina capata o culoare maronie.
Adauga berea si sosul de tomate si amesteca bine. Lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa. Adauga cimbrul si foaia de dafin.
Adauga din nou carnea in sos si amesteca putin. Acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic timp de 2 ore, pana cand carnea se fragezeste. Ai grija sa intorci carnea din cand in cand.
Verifica din cand in cand daca carnea este acoperita de lichid. Daca este nevoie mai adauga bere. Cu o jumatate de ora inainte de a opri focul, ia capacul de pe cratita si indeparteaza cimbrul si foaia de dafin.
Cum se serveste vita cu ceapa si bere
Vita cu ceapa si bere se serveste cu orez fiert sau piure de cartofi .