Puiul cu usturoi este foarte aromat si gustos. Nu contine multe calorii sau grasimi. Usturoiul ii va da un gust special. Pentru acest preparat trebuie sa folosesti 40 de catei de usturoi , insa nu te ingrijora. La cuptor, usturoiul devine dulce si prafumat. Puiul poate fi servit atat simplu, cat si cu idverse garnituri de legume sau salata verde.
 

Ingrediente pentru pui cu usturoi la cuptor
 

 

Cum se prepara puiul cu usturoi la cuptor
 

Asezonaeaza puiul su care si piper, atat la exerior cat si la interior. Indeasa inauntru puiului cateii de usturoi. Leaga picioarele puiului.

Aseaza puiul, cu pieptul in sus, pe gratarul unei tavi, uns cu ulei de masline. Unge si puiul cu ulei de masline.

Toarna in tava supa de pui. Da tava la cuptor pentru 60 de minute. Din cand in cand mai unge puiul cu sucul din tava.

Cand e gata, transfera puiul pe un platou. Scoate cateii de usturoi din pui si fa din acestia o pasta.

Unge apoi puiul cu pasta de usturoi.
 

Cum se serveste puiul cu usturoi la cuptor
 

Puiul cu usturoi la cuptor se serveste cald, cu diverse garnituri.

  •   2011-03-22
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.