Vrei sa mananci sanatos, insa te-ai saturat de salate si carne de pui? Poti opta pentru peste, o sursa excelenta de proteine, care contine putine calorii, ajuta la imbunatatirea memoriei si previne anemia. Iata cateva retete cu ajutorul carora vei face cel mai gustos peste.
1. File de macrou cu sos asiatic
Ingredientele pentru fileul de macrou cu sos asiatic
- 2 pesti macrou
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- sare
Pentru sos:
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita de miere
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingurita chilli
- coaja de la o lamaie
- 1 catel de usturoi ras
- 1 fir de ceapa verde
Cum se prepara fileu de macrou cu sos asiatic
Curata bine pestele si scoate-i cu atentie oasele. Amesteca ustoriul cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si pune amestecul peste peste. Unge tigaia cu ulei si frige pestele pe ambele parti. Pentru sos, pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le.
Cum se serveste fileul de macrou cu sos asiatic
Fileul de macrou cu sos asiatic se poate servi cu garnitura de orez fiert.
2. Pastrav cu portocale si sos picant
Ingredientele pentru pastravul cu portocale si sos picant
- 2 pastravi medii
- 1 portocala (sau 1 lamaie)
- 2 ardei iuti (rosu sau verde)
- 2 rosii
- 1 ardei rosu kapia
- 4 catei de usturoi
- 1 pahar vin alb
- 50 ml bulion
- 3 linguri otet
- sare, piper
- foi de dafin
- cateva frunze de loboda, spanac
- cateva fire de marar si patrunjel
Cum se prepara pastravul cu portocale si sos picant
Curata si spala bine pestii, sterge-i cu hartie absorbanta si condimenteaza-i. Asaza pestii intr-o tava inalta pe un pat de felii de rosii, frunze de loboda, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Deasupra pestilor pune cateva feliute de ardei kapia, ardei iuti si rosii. Adauga bulionul, otetul, uleiul si apa. Pune-i la cuptor si acopera tava cu o folie de staniol. Dupa 30 de minute, intoarce pastravii pe partea cealalta si pune din nou felii de rosii, ardei, ardei iute si portocala. Stoarce putina zeama de portocala in sosul din tava, adauga frunzele de dafin si mai condimenteaza-i daca este necesar. Pune tava din nou la cuptor pentru inca 30-40 de minute la foc mic si lasa-i sa se rumeneasca.
Cum se serveste pastravul cu portocale si sos picant
Serveste pastravul de portocale cald si orneaza-l cu frunze de loboda, verdeata si felii de portocale.
Sursa foto: bucatareselevesele.ro