Risotto cu ciuperci, ierburi si praz este un preparat cremos si delicat, ideal pentru serile racoroase. Se serveste cald, cu parmezan ras si patrunjel tocat, alaturi de un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru risotto cu ciuperci, ierburi si praz
- 200 grame praz tocat
- 500 grame ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 300 grame orez
- 150 ml vin alb
- 1 litru supa de pui
- 50 grame unt
- 1 lingurita salvie
- 1 lingurita cimbru
- patrunjel tocat
- ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara risotto cu ciuperci, ierburi si praz
Fierbe supa de pui intr-o cratita si pastreaz-o calda. Caleste prazul si usturoiul intr-o cratita, timp de 5 minute. Adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper.
Incorporeaza orezul si amesteca usor. Lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care adauga vinul si amesteca continuu. Apoi, treptat, adauga peste orez cate un polonic din supa de pui, amestecand bine.
Lasa sa mai fiarba cateva minute, dupa care adauga ierburile si untul. Amesteca si asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste risotto cu ciuperci, ierburi si praz
Risotto cu ciuperci, ierburi si praz se serveste cu parmezan ras si patrunjel proaspat tocat.
Sursa foto: iheartchocolatemilk.com