cu creveti este o mancare usoara si sanatoasa. Se prepara repede si are o savoare speciala. Acest risotto se poate servi si cu sos de usturoi .
Ingrediente pentru risotto cu creveti
- 30 grame unt
- 30 grame faina
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 ardei rosu, tocat
- 400 grame rosii conservate
- 1 litru supa de pui
- 10 grame ghimbir
- 10 grame cimbru
- 100 grame orez
- 900 grame creveti proaspeti, curatati
- 2 cepe verzi, tocate
- sare
- piper.
Cum se prepara risotto cu creveti
Intr-o cratita incinge untul si adauga faina. Amesteca continuu pana cand faina capata o culoare galbuie. Adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Lasa pe foc pana toate ingredientele se inmoaie.
Adauga rosiile, impreuna cu sucul pe care il lasa. Zdrobeste rosiile pana capata consistenta unui piure. Adauga supa de pui si amesteca bine. Adauga apoi ghimbirul, piperul si sarea. Lasa totul pe foc pana da in clocot. Amesteca continuu.
Adauga apoi orezul, amesteca si acopera cratita cu un capac. Lsa pe foc timp de 15 - 20 de minute, pana cand orezul este moale si tot lichidul a fost absorbit.
Adauga apoi si crevetii si lasa-i pe foc pana isi schimba culoarea si devin roz. Mai adauga sare si piper dupa gust.
Cum se serveste risotto cu creveti
Risotto cu creveti se serveste cald, cu ceapa verde pe deasupra.