Risotto cu dovleac este o garnitura foarte gustoasa, care poate fi pregatita toamna.


Ingrediente risotto cu dovleac

 

  • 300 ml supa de pui
  • 100 g unt nesarat
  • 1 ceapa alba
  • 100 g orez
  • 150 g dovleac curatat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat


Cum se prepara risotto cu dovleac


Curata ceapa, tai-o cat mai marunt, apoi pune-o la calit in untul incins. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adauga dovleacul ras si lasa totul sa se caleasca usor, inca 10 minute. Acopera risotto cu supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

La final, potriveste dupa gust, adaugand sare, piper si nucsoara.

Serveste risotto cu parmezan ras deasupra.


Cum se serveste risotto cu dovleac


Serveste aceasta garnitura fierbinte.

Sursa foto: myrecipes.com
 

  •   2012-10-22
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.