Risotto cu dovleac este o garnitura foarte gustoasa, care poate fi pregatita toamna.


Ingrediente risotto cu dovleac

 

  • 300 ml supa de pui
  • 100 g unt nesarat
  • 1 ceapa alba
  • 100 g orez
  • 150 g dovleac curatat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat


Cum se prepara risotto cu dovleac


Curata ceapa, tai-o cat mai marunt, apoi pune-o la calit in untul incins. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adauga dovleacul ras si lasa totul sa se caleasca usor, inca 10 minute. Acopera risotto cu supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

La final, potriveste dupa gust, adaugand sare, piper si nucsoara.

Serveste risotto cu parmezan ras deasupra.


Cum se serveste risotto cu dovleac


Serveste aceasta garnitura fierbinte.

Sursa foto: myrecipes.com
 

  •   2012-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii