Risotto cu dovleac si salvie este un preparat cremos si delicios si o modalitate interesanta de a folosi dovleacul de toamna. Se serveste cu parmezan ras si patrunjel tocat.
Ingrediente pentru risotto cu dovleac si salvie
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa
- 12 frunze de salvie
- 400 grame orez pentru risotto
- 800 grame dovleac taiat in cubulete
- 1,5 litri supa de pui
- 30 grame unt
- 40 grame parmezan ras
Cum se prepara risotto cu dovleac si salvie
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita mare, incinge uleiul, apoi adauga ceapa tocata si lasa pe foc timp de 3 minute. Adauga in continuare salvia si mai lasa pe foc un minut. Incorporeaza orezul, dovleacul si supa.
Acopera cu un capac si da la cuptor pentru 30 de minute. Asezoneaza cu sare si piper si mai da la cuptor pentru inca 10 minute. Adauga apoi untul si parmezanul si amesteca bine.
Cum se serveste risotto cu dovleac si salvie
Risotto cu dovleac si salvie se serveste ca atare.