Risotto cu fasole si ceapa rosie este un preparat delicat, matasos si aromat. Este ideal pentru cinele in familie.

Ingrediente pentru risotto cu fasole si ceapa rosie


10 ml ulei de masline
1 ceapa rosie tocata fin
2 catei de usturoi tocati fin
cimbru
500 grame orez
200 ml vin alb
1 litru supa de legume
800 grame fasole
20 grame parmezan
sare
piper.

Cum se prepara risotto cu fasole si ceapa rosie

Incinge uleiul de masline intr-o cratita si caleste ceapa, usturoiul si cimbrul timp de 5 minute. Adauga orezul, amesteca cateva secunde si adauga vinul.

Lasa pe foc pana cand vinul se evapora. Adauga apoi treptat si supa de legume. Lasa orezul sa absoarba tot lichidul pana cand adaugi restul de supa.

Adauga si fasolea si amesteca usor. Mai lasa pe foc timp de 20 de minute. Asezoneaza cu sare si piper. Cand orezul a devenit moale si cremos, ia de pe foc si adauga parmezanul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper.

Cum se serveste risotto cu fasole si ceapa rosie

Risotto cu fasole si ceapa rosie se serveste ca atare.

Autor: Mihaela Rotaru

  •   2012-07-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.