Risotto cu fructe de mare este un preparat satios si cremos, foarte aromat si gustos. Pentru acest risotto ai nevoie de produse de calitate. Se serveste cu patrunjel.

 

Ingrediente pentru risotto cu fructe de mare

  • 300 grame class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/midii" title="midii">midii ;
  • 200 ml apa;
  • 300 ml vin alb;
  • 800 ml supa de peste;
  • 20 ml ulei de masline;
  • 40 grame unt;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 catel de usturoi;
  • 350 grame orez;
  • 300 grame creveti;
  • 200 grame caracatita feliata;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper.


Cum se prepara risotto cu fructe de mare


Intr-o oala pune la foc apa cu vinul alb si lasa pana da in clocot. Adauga midiile si acopera oala cu capac. Lasa pe foc timp de 10 minute. Scurge apoi midiile si scoate carnea din cochilii. In zeama in care au fiert midiile adauga supa de peste si lasa sa fiarba la foc mic.

Incinge uleiul de masline si jumatate din unt. Adauga ceapa rosie si usturoiul si lasa la calit cateva minute. Adauga apoi orezul si amesteca bine. Toarna putin vin si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga treptat si supa, pana orezul devine cremos.

Adauga in orez si crevetii si caracatita si lasa cateva minute. La final adauga si midiile, coaja de lamaie si restul de unt.
 

Cum se serveste risotto cu fructe de mare


Risotto cu fructe de mare se serveste cu patrunjel.
 

  •   2012-02-02
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.