cu afumat este un preparat savuros si sanatos. Se prepara repede si este potrivit pentru serile in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Se serveste ca atare, imediat dupa ce este gata.
 

Ingrediente pentru risotto cu macrou afumat
 

  • 10 grame unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 250 grame orez
  • 100 ml vin alb
  • 1 litru supa de legume
  • 250 grame macrou afumat
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 100 grame .

 

Cum se prepara risotto cu macrou afumat
 

Intr-o tigaie pune la incins uleiul. Adauga ceapa tocata si lasa la calit timp de 5 - 10 minute. Adauga apoi orezul si amesteca bine toate ingredientele. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine cu untul, toarna vinul. Lasa sa fiarba pana cand tot vinul se evapora.

Toarna jumatate din supa de legume si lasa la fiert timp de 10 minute. Aduga apoi si restul de supa. Amesteca bine si lasa la fiert pana cand orezul este moale.

Indeparteaza pielea macroului si verifica daca nu sunt oase. Taie apoi carnea de macrou un fasii. Adauga carnea de macrou in orez. amesteca bine. Adauga si ceapa verde si spanacul. Lasa pe foc pana cand spanacul este bine fiert.
 

Cum se serveste risotto cu macrou afumat
 

Risotto cu macrou afumat se serveste ca atare, fierbinte.

  •   2011-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii