Risotto cu praz, branza de capra si bacon este cremos, aromat si gustos. Se serveste simplu.
Ingrediente pentru risotto cu praz, branza de capra si bacon
10 ml ulei de masline
2 bucati de praz feliati
2 tije de telina tocate
2 catei de usturoi tocati
6 felii de bacon tocate
1 legatura cimbru proaspat
350 grame orez
200 ml vin alb
800 ml supa de pui
25 grame unt
50 grame parmezan
100 grame branza de capra faramitata.
Cum se prepara risotto cu praz, branza de capra si bacon
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Adauga prazul si caleste cateva minute, pana de inmoaie. Ia de pe foc. Adauga in aceeasi tigaie telina, usturoiul si jumatate de bacon. Lasa pe foc timp de 5 minute.
Adauga prazul si amesteca usor. Adauga apoi cimbrul si orezul si amesteca timp de 2 minute. Da focul mai mare si adauga vinul. Lasa sa fiarba cateva minute. Adauga treptat si supa, amestecand usor.
Intr-o tigaie caleste restul de bacon, pana devin crocant. Scurge apoi de ulei pe un servetel. Ia orezul de pe foc si adauga untul, parmezanul si jumatate din branza de capra.
Pentru a servi, aseaza risotto pe o farfurie si presara pe deasupra restul de branza si bacon.
Cum se serveste risotto cu praz, branza de capra si bacon
Risotto cu praz, branza de capra si bacon se serveste ca atare.
- 2012-10-04 2012-10-04
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului