Risotto cu pui si ciuperci este un preparat sanatos si gustos, cu un continut bogat de proteine si de carbohidrati . Se prepara in jumatate de ora si poate constitui un praz sau o cina usoara.
Ingrediente pentru risotto cu pui si ciuperci
- 300 grame orez pentru risotto
- 2 piepturi de pui, taiate bucatele
- 200 grame ciuperci champignon
- 15 grame ciuperci (hribi)
- 25 grame unt
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 25 grame patrunjel proaspat
- 1 litru supa de pui
- 100 ml vin alb sec
- piper sare
- branza parmezan rasa
Cum se prepara risotto cu pui si ciuperci
Pune ciupercile intr-o cratita si toarna peste ele apa fierbinte. Acopera si lasa-le asa 20 de minute. Toarna supa de pui intr-o alta cratita si adu-o la punctul de fierbere .
Topeste untul intr-o tigaie mai mare, la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o vreo 3 minute, cat sa capete o culoare aurie. Adauga apoi puiul si lasa-l pe foc vreo 4 minute, cat sa prinda culoare. Apoi adauga orezul si amesteca putin in el, pentru omogenizare. Toarna apoi jumatate din cantitatea de vin si las-o sa fiarba, astfel incat alcoolul sa se evapore.
Ia ciupercile (care nu trebuie sa aiba niciun fel de lichid, ci sa fie scursi bine) si pune-i in aceeasi tigaie, alaturi de restul. Amesteca bine. adauga supa de pui putin cate putin, cate 1 polonic. Amesteca pentru ca aceasta sa fie absorbita de orez.
Adauga vinul care a mai ramas si asteapta sa se evapore alcoolul. Presara niste sare si piper.
Ia compozitia de pe foc atunci cand risotto-ul este gata. Ar trebui sa fie cremos, dar fermn. Lasa-l jumatate de ceas, inainte de servire.
Cum se serveste risotto cu pui si ciuperci
Se serveste garnisit cu patrunjel si parmezan ras.