Risotto cu rosii uscate si pesto este cremos, aromat si gustos. Se prepara usor si este ideal pentru mesele in familie. Se serveste cu parmezan ras si patrunjel tocat.

Ingrediente pentru risotto cu rosii uscate si pesto


1 litru supa de pui
30 ml ulei de masline
1 ceapa tocata
400 grame orez
100 ml vin alb sec
100 grame rosii uscate
50 grame pesto de busuioc
50 grame parmezan
sare
piper.

Cum se prepara risotto cu rosii uscate si pesto

Intr-o cratita incalzeste supa de pui. Intr-o cratita mare incinge uleiul de masline, adauga ceapa si caleste timp de 5 minute.

Adauga orezul si amesteca pana cand devine opac. Adauga vinul si asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand tot vinul este bine absorbit.

Adauga apoi rosiile uscate si jumatate de cana de supa. Amesteca continuu, pana cand supa este absorbita. Adauga apoi treptat toata supa si lasa pe foc timp de 30 de minute.

Cand orezul a absorbit tot lichidul adauga pesto si parmezan si amesteca.

Cum se serveste risotto cu rosii uscate si pesto

Risotto cu rosii uscate si pesto se serveste cu parmezan ras.
 

  •   2012-10-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii