Ingrediente pentru risotto de orez negru cu legume coapte
- 160g orez negru
- 2 cani rosii cherry
- 1 vanata medie
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
Cum se prepara risotto de orez negru cu legume coapte
Taie rosiile cherry in jumatati si vanata felii. Pune-le intr-o tava unsa cu ulei si asezoneaza-le cu sare, piper, oregano, apoi stropeste totul cu ulei. Coace-le timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius.
Intre timp, intr-o tigaie pune uleiul la incins si adauga usturoiul tocat foarte marunt. Caleste-l pana incepe sa capete o culoare galbuie, apoi adauga orezul. Amesteca bine, apoi adauga o cana de apa si lasa-l sa fiarba, amestecand continuu.
Cand toata apa a fost absorbita, adauga inca o cana de apa. Repeta procedeul. Lasa orezul sa fiarba timp de 40 de minute.
Adauga apoi legumele coapte peste orez si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si stropeste totul cu putin ulei.
Cum se serveste risotto de orez negru cu legume coapte
Risotto de orez negru cu legume coapte, poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata. De asemena, poate fi servit ca si garnitura pentru preparatele din carne.
Sursa foto: feastie.com