Rosiile la gratar cu usturoi pot fi facute indiferent de ocazie. Pot fi o alegere buna pentru o garnitura parfumata si gustoasa, in special in timpul verii.
Ingrediente pentru rosii la gratar cu usturoi
- 8 rosii taiate pe jumatate
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
-
1 lingurita sare si piper.
Cum se prepara rosiile la gratar cu usturoi
Incinge gratarul si unge-l usor cu putin ulei. Stropeste cu ulei partea taiata a rosiilor, apoi presara pe ea ustori, sare si piper.
Pune rosiile pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le sa se faca in jur de 4 minute, pana cand incep sa aiba zone innegrite. Intoarce-le apoi lasa-le pe gratar inca 3 minute. Partea unsa cu ulei si usturoi ar trebui sa arate aurie.
Cum se servesc rosiile la gratar cu usturoi
Serveste-le cu o friptura la gratar sau impreuna cu legume facute la gratar. Poti adauga si parmezan sau alte ingrediente.