Rosiile la gratar cu usturoi pot fi facute indiferent de ocazie. Pot fi o alegere buna pentru o garnitura parfumata si gustoasa, in special in timpul verii.
 

Ingrediente pentru rosii la gratar cu usturoi
 

  • 8 rosii taiate pe jumatate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita sare si piper.
     

Cum se prepara rosiile la gratar cu usturoi
 

Incinge gratarul si unge-l usor cu putin ulei. Stropeste cu ulei partea taiata a rosiilor, apoi presara pe ea ustori, sare si piper.

Pune rosiile pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le sa se faca in jur de 4 minute, pana cand incep sa aiba zone innegrite. Intoarce-le apoi lasa-le pe gratar inca 3 minute. Partea unsa cu ulei si usturoi ar trebui sa arate aurie.
 

Cum se servesc rosiile la gratar cu usturoi
 

Serveste-le cu o friptura la gratar sau impreuna cu legume facute la gratar. Poti adauga si parmezan sau alte ingrediente.

  •   2011-08-26
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.