Rulada cu ciuperci este delicioasa si se prepara repede. Este ideala pentru zilele in care ai invitati. O poti servi simpla sau cu diverse salate.
Ingrediente pentru rulada cu ciuperci
Pentru aluat:
- 500 grame faina
- 150 grame unt
- 250 grame branza
- 1 ou
- 20 ml apa rece
- sare.
Pentru umplutura :
- 20 grame unt
- 20 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- o ceapa
- 500 grame ciuperci
- 2 oua fierte
- 120 grame pesmet
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper.
Cum se prepara rulada cu ciuperci
Pentru aluat, amesteca faina si sarea intr-un bol. Adauga untul si branza faramitate si amesteca bine ingredientele. Toarna treptat apa rece, amestecand continuu. Framanta bine aluatul. Cand este gata, inveleste-l intr-o folie si lasa-l se odihneasca.
Pentru a realiza umplutura, topeste untul intr-o tigaie. Adauga si uleiul. Cand untul si uleiul s-au incins, adauga ceapa taiata, usturoiul si ciupercile taiate felii. Lasa mancarea pe foc pana cand ceapa este moale. Ai grija insa sa nu capete o culoare maronie.
Ia tigaia de pe foc si adauga cimbrul. Amesteca bine. Rastoarna compozitia intr-un bol mai mare. Adauga ouale, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul. Amesteca toate ingredientele bine.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Imparte aluatul in trei parti. Pe o suprafata plana, cu putina faina, intinde aluatul. Toarna peste aluat o treime din compozitia de ciuperci. Ruleaza aluatul. Unge rulada cu ou batut. Repeta procedura si pentru celelalte 2 rulade.
Pune ruladele intr-o tava unsa cu unt sau ulei. Da rulada la cuptor timp de 30 - 40 de minute.
Cum se serveste rulada cu ciuperci
Rulada cu ciuperci se serveste ca atare. O poti asezona cu putina smanatana si parmezan ras.