Rulada de pui cu spanac combina gusturile a catorva ingrediente foarte savuroase: spanacul, sunca , branza si puiul. In amestec acestea dau o mancare delicioasa, care desi pare complicata, este una rapida si usor de preparat.
Ingrediente pentru rulada de pui cu spanac
- 4 piepturi de pui, curatate de piele si oase
- 2 cani de spanac proaspat, taiat marunt
- 3 felii sunca, taiate in bucati de 2-3 centimetri
- 1 cana de branza
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- o jumatate de ceapa, tocata marunt
- o jumatate de cana de faina
- sare si piper dupa gust
- ulei.
Cum se prepara rulada de pui cu spanac
Intinde bine bucatile de piept de pui, batandu-le pana devin subtiri. Pune-le sare si piper si lasa-le sa stea putin asa.
Intr-o tigaie, pune la foc mic bucatile de sunca si prajeste-le pana devin maronii. Scoate sunca si da-o deoparte.
Prajeste la foc iute ceapa pana devine transparenta. Adauga usturoiul si lasa-le sa se prajeasca impreuna inca 1 minut. Scoate din grasimea adunata in tigaie, lasand totusi inca 2 linguri. Pune sunca inapoi in tigaie, adauga spanacul si amesteca-le bine. Lasa-l pe foc pana cand spanacul s-a inmuiat bine, amestecand mereu.
Scoate amestecul si pune-l intr-un bol, impreuna cu branza. Mixeaza-le bine, astfel incat sa nu fi ramas nimic necombinat. Intinde pieptul de pui si pune la un capat cu lingura amestecul pe care tocmai l-ai obtinut. Invarte carnea pornind de la partea unde ai asezat mixul, astfel incat sa obtii un rulou . Ai grija sa inchizi bine capetele astfel incat continutul din interior sa nu poata iesi. Daca e nevoie, prinde-i capetele cu o scobitoare. Trece rulourile prin faina amestecata cu sare si piper.
Intr-o tigaie inalta pune un strat de aproximativ 2 centimetri de ulei. Adauga rulourile si prajeste-le pe toate partile, pana obtii o culoare arginiu-maronie. Scoate-le pe un prosopel de hartie pentru a absorbi uleiul imbibat. Lasa-l sa se raceasca.
Cum se serveste rulada de pui cu spanac
Se taie bucati si se serveste ca atare sau impreuna cu o garnitura de legume.
Pofta buna!
Sursa foto : tasteofhome.com