Rulourile de vinete cu ricotta reprezinta un preparat vegetarian gustos, potrivit pentru toamna. Foloseste un amestec de parmezan, ricotta si mozzarella, precum si putin busuioc pentru acest fel de mancare satios si delicios.
Ingrediente pentru rulouri de vinete cu branza
- 2 vinete
- 480 gr ricotta proaspata
- ½ cana busuioc proaspat, taiat
- 70 gr parmezan ras
- 575 gr sos de paste
- 85 gr mozzarella rasa
-
ulei de masline .
Cum se prepara rulouri de vinete cu branza
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge 2 tavi cu ulei de masline. Taie fasii de vinete lungi, cu o grosime de 1 com. Aseaza-le pe un singur strat in cele doua tavi, unge-le cu ulei de masline si da-le la cuptor 10 minute, pana devin aurii.
Amesteca ricotta, busuiocul si 3 sferturi din parmezan, apoi adauga sare si piper dupa gust. Pune cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de vanata si ruleaza. Toarna sosul de paste, presara mozzarella si parmezanul ramas. Da la cuptor 10 minute.
Cum se servesc rulourile de vinete cu branza
Se servesc ca atare sau cu mamaliga.
Sursa foto: theculinarychase.blogspot.com