Salata cu muschi de vita si cartofi este un preparat usor si apetisant, potrivit pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru salata cu muschi de vita si cartofi
- ¼ cani otet din vin rosu
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 lingurite usturoi tocat
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita frunze uscate de cimbru
- ½ lingurita piper proaspat negru macinat
- ½ lingurita sare granulat
- ¾ cana ulei
- 700 gr cartofi mici, taiati in sfert
- 700 gr muschi de vita
- 230 gr fasole verde proaspatam
- 230 gr ciuperci albe, fara codite, maruntite
- 1 ardei gras rosu, maruntit
- ½ ceapa rosie mica, feliata
- rosii cherry, taiate
-
frunze de salata
Cum se prepara salata cu muschi de vita si cartofi
Amesteca otetul cu mustarul, usturoiul, sarea, cimbrul, piperul si zaharul. Adauga ulei si amesteca bine, pentru omogenizare.
Intr-o punga, toarna un sfert din compozitia de mai sus, pentru a marina carnea de vita. Adauga carnea in punga si las-o la marinat jumatate de ora.
Pune cartofii intr-o oala, cu apa si sare, acopera si lasa-i sa fiarba cam 15 minute. Apoi scurge-i bine de apa. Amesteca-i cu jumatate din cantitatea ramasa de marinata.
Pune la microunde pentru 2 minute boabele proaspete de fasole, pana cand acestea devin crocante. Apoi adauga-le peste cartofi, laolalta cu ciupercile, ardeiul gras, ceapa si rosiile. Amesteca usor toate ingredientele.
Scoate carnea din marinata, inlatura excesul de sos de pe ea, pune-i sare si piper si aseaza-o pe gratarul incins.
Cum se serveste salata cu muschi de vita si cartofi
Se aseaza frunzele de salata pe un platou, apoi se adauga peste ele compozitia de fasole si cartofi, iar la urma se adauga friptura de vita . Daca iti mai ramane sos de cartofi si fasole, poti sa-l pui peste muschiul la gratar.