Sashimi este o delicatesa japoneza care consta, in principal, in fructe proaspete de mare, ton sau somon, taiate in felii foarte subtiri. Acesta se poate servi cu sos de soia sau condimente proaspete cum ar fi ghimbirul.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 500 gr de somon sau ton proaspat
- 1 morcov
- 1 daikon (un soi de morcov japonez)
- 2 linguri ulei de arahide
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita wassabi (hrean japonez)
- Zeama de la o lamaie
- 1 castravete
- 1 ardei iute
- 2 catei de usturoi.
Cum se prepara:
- Pestele se spala bine, se curata orice urma de grasime sau pielita. Se pune in congelator pentru aproximativ jumatate de ora.
- Dupa ce se scoate de la congelator, pestele se taie in fasii subtiri.
- Separat, se spala si curata daikonul, morcovul si castravetele si se taie apoi marunt. Cu ele se orneaza pestele in farfurie.
- Deasupra pestelui se mai toarna putina zeama de lamaie, putin ardei iute si usturoiul marunt tocat.
- Se incalzesc intr-o tigaie cele doua tipuri de ulei, care, mai apoi, se varsa deasupra feliilor de somon.
Cum se serveste:
- Sashimi se servete pe farfurii plate, cu sos de soia si se mananca cu ajutorul betisoarelor. Daca se doreste, sashimi se poate servi pe pat de orez.