Puiul cu migdale, caise si naut este un preparat de origine marocana care iti va rasfata toate simturile. Pregateste-l pentru familia ta in acest sfarsit de saptamana si vei reusi sa ii impresionezi pe toti, de la mic la mare!
Ingrediente pentru puiul cu migdale, caise si naut
- 1,3 kg de pulpe de pui superioare si inferioare
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita de coriandru
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 cana de supa de pui
- 1.2 cana de caise confiate
- 1 lingura de miere
- 1/4 cana de migdale
- 2 cani de naut conservat
- ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara puiul cu migdale, caise si naut
Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper si coace-le intr-o tava, cu putin ulei de masline, pana cand se rumenesc. Caleste ceapa si morcovii intr-o cratita si spre final adauga usturoiul, ghimbirul si mirodeniile. Adauga puiul si supa peste acest amestec, acopera vasul si lasa aromele sa se intrepatrunda timp de o ora, la foc mic.
Dupa ce s-a facut puiul, pune-l intr-un vas curat si adauga mierea, caisele, migdalele si nautul peste el.
Cum se serveste puiul cu migdale, caise si naut
Poti servi acest preparat deosebit alaturi de o garnitura de cuscus. De asemenea, pentru ca gustul este unul extrem de aromat, este bine sa pregatesti un desert racoritor.
Foto: typeakitchen.com