Scoicile coapte cu fumat , usor de facut. Preparatul este gata in jumatate de ceas, iar ingredientele folosite sunt simple, la indemana oricui.
Ingrediente pentru scoici coapte cu ciuperci in sos de usturoi
- 340 grame scoici
- 225 grame ciuperci
- 2 linguri ceapa taiata marunt
- 1 lingura patrunjel taiat marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- ¼ cana faina
- 3 linguri ulei de masline
- ¼ cana vin alb
- 3 linguri pesmet
- 1 varf de praf de ardei iute
-
1 varf de sare
Cum se prepara scoicile coapte cu ciuperci in sos de usturoi
Ciupercile sunt spalate, curatate, li se inlatura codita si sunt taiate marunt. Coditele nu se arunca, deoarece vor fi folosite mai tarziu. Cuptorul se incinge la 195 grade Celsius.
Intr-o tava pentru cuptor pune o foaie de copt, apoi ciupercile si lasa-le 10 minute in cuptor. Fa o compozitie din coditele ciupercilor, pesmet, ceapa, patrunjel, praf de ardei iute si sare. Amesteca pentru omogenizare. Adauga apoi scoicile.
Adauga apoi vinul, iar dupa ce-l torni peste compozitie, mai adauga peste ea cateva picaturi de ulei de masline. Lasa totul la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se servesc scoicile coapte cu ciuperci in sos de usturoi
Se servesc imediat.