Daca iti plac scoicile, poti pregati o reteta inedita, cu ceapa verde si sos de tarhon.

Ingrediente pentru scoici cu ceapa verde si sos de tarhon

300 g scoici fara cochilie (congelate)

3 linguri unt

1 lingura faina

200 ml lapte

1 praf de sare

1/2 legatura ceapa verde

1/2 legatura tarhon

1 -2 linguri ulei de floarea-soarelui

Cum se prepara scoici cu ceapa verde si sos de tarhon

Lasa scocile la dezghetat, la temperatura camerei.

Intre timp, pregateste un sos bechamel. Topeste untul, adauga faina si lasa sa se rumeneasca totul usor. Stinge amestecul cu lapte si lasa sosul sa se ingroase, la foc mic.

Potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper.

Toaca ceapa si tarhonul marunt, apoi adauga-le in sosul pregatit anterior.

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga. Rumeneste scocile, pe rand, in acest ulei, circa 3 minute pe fiecare parte.

Scoate scoicile pe un platou, apoi acopera-le cu sosul de tarhon.

Cum se servesc scoicile cu ceapa si sos de tarhon

Serveste acest preparat cald.

Foto: food52.com
 

  •   2012-08-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii