Scoicile cu sos pesto se pot pregati pentru o cina rapida alaturi de cei dragi.
Ingrediente pentru scoici cu sos pesto
400 g scoici congelate
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
50 ml suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
200 g rosii cherry
3-4 linguri sos pesto
busuioc proaspat
Cum se prepara scoici cu sos pesto
Lasa scoicile la dezghetat, apoi sterge-le de apa cu ajutorul unor prosoape de hartie.
Asezoneaza scoicile cu sare si piper, apoi prajeste-le usor intr-o tigaie in care ai incins anterior uleiul. Lasa scoicile cate 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe un platou.
In aceeasi tigaie, adauga coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, usturoiul tocat si rosiile. Soteaza rosiile circa doua minute.
Aseaza pe un platou sosul pesto, apoi pune peste el scoicile si stropeste totul cu sosul de lamaie. Aseaza de jur imprejur si rosiile.
Cum se servesc scoici cu sos pesto
Serveste acest preparat cald.
Foto: justforfood.com