Feluri principale

#coriandru #patrunjel #vin #usturoi #scoici

Scoici fierte in vin, cu ierburi aromatice

Scoicile sunt unele dintre ingredientele des folosite in bucataria frantuzeasca . Incearca o reteta de fierte in vin cu plante aromatice .

Ingrediente pentru scoici fierte in vin
 

  • 1 ceapa medie, taiata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ cana vin alb sec
  • 2 duzini de scoici
  • 1 cana coriandru proaspat
  • ½ cana patrunjel proaspat
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 lingura suc de lamaie
     

Cum se prepara scoicile fierte in vin
 

Pune intr-o tigaie ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi. Caleste-le in ulei, la foc mediu, amestecand. Adauga vinul si lasa sa fiarba fara capac, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute.

Adauga scoicile si lasa-le sa fiarba acoperite, la foc mediu, 7 minute. Cand se deschid, scoate-le din tigaie si pune-le intr-un recipient acoperit, sa ramana calde. Scoicile care nu se deschid trebuie aruncate, acestea nu se mananca.

Pune intr-un blender coriandrul, patrunjelul, untul, restul de usturoi, sucul de lamaie si sosul din tigaie. Amesteca pana obtii o pasta moale.

Toarna acest sos peste scoici si amesteca.
 

Cum se servesc scoicile fierte in ulei
 

Se servesc cu paine prajita.
 

  •   2011-01-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii