Daca iti plac fructele de mare si scoicile poti incerca o reteta simpla si de efect. Preparatul poate fi un aperitiv delicios cu felii crocante de paine sau un fel de mancare principal cu o garnitura de cartofi fierti.
Ingrediente pentru scoici cu sote de castraveti
- 2 castraveti
- 1/2 lingurita sare
- piper macinat
- 3 lingurite unt
- 3 lingurite ulei de masline
- 1/4 cana smantana
- 570 gr scoici curatate (doar carnea)
- 1 lingura marar proaspat, tocat
Cum se prepara scoicile cu sote de castraveti
Incinge o lingurita de unt si 2 lingurite de ulei intr-o cratita la foc iute. Pune castravetii si soteaza-i 3 minute, pana cand se inmoaie si isi schimba culoarea. Adauga smantana si lasa pe foc 1 minut, amestecand. Toarna intreaga compozitie intr-un castron.
Pune intr-o tigaie 2 lingurite de unt si una de ulei la foc iute si adauga scoicile. Condimenteaza-le cu un sfert de lingurita de sare si piper si lasa-le sa se prajeasca pana cand devin aurii, intorcandu-le pe toate partile. Toarna compozitia de castraveti peste scoici. Amesteca si pune mancarea in farfurii.
Cum se servesc scoicile cu sote de castraveti
Se servesc cu marar.