Ingrediente:
- 5-6 cartofi mari
- 4 rosii mari
- o ceapa galbena sau alba, mare
- 2 ardei grasi, rosii
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- 4 carnati cabanosi
- sare
- piper
- putin ulei (poti folosi fie ulei de masline fie ulei de floarea soarelui)
Cum se prepara
Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert, in apa cu putina sare.
In timp ce cartofii fierb, toaca marunt ceapa, ardeii grasi si usturoiul. Daca vrei sa iasa cat mai marunt ii poti adauga in robotul de bucatarie. Pune legumele tocate intr-o cratita, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie.
Intre timp curata rosiile de coaja si adauga-le in blender sau in robotul de bucatarie pentru a le marunti. Adauga-le peste legumele calite si lasa totul sa fiarba. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intre timp, taie carnatii rondele si pune-i la prajit intr-o tigaie, fara ulei. Acestia au suficienta grasime care se va topi in timp ce se prajesc. Cand sunt gata, se stinge focul si se lasa sa stea in tigaie.
Cartofii fierti se strecoara de apa si se adauga in tigaie, peste carnati. Se amesteca bine pentru a inghiti grasimea lasata de acestia. Se lasa apoi sa stea astfel, pana cand legumele fieb bine. Cand legumele sunt gata, se adauga cartofii si carnatii, se lasa se mai dea intr-un clocot, apoi se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.
Sursa foto: gastropedia.ro