Feluri principale

#snitel #carne #vitel

Snitel vienez din carne de vitel

Cand vizitezi Viena, toate ghidurile de turism iti recomanda sa incerci celebrul preparat snitel vienez (Wiener Schnitzel). Insa nu trebuie sa ajungi neaparat in capitala Austriei pentru a savura acest fel de mancare. Incearca o reteta de snitel vienez acasa, folosind carne de vitel . Ingredientele sunt putine, iar preparatul este extrem de usor de facut.

Ingrediente pentru snitel vienez
 

  • 900 gr carne de vitel
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 4 cani pesmet
  • 1/8 cana ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara snitelul vienez
 

Taie carnea in bucati de grosimea unui deget. Da-o apoi prin faina. Bate ouale intr-un castron, adaugand o lingura de ulei, sare si piper. Da carnea prin compozitia de oua, apoi prin pesmet.

Pune ¼ cana de ulei intr-o tigaie, la temperatura medie. Prajeste snitelele pana cand capata o culoare aurie, cam 5 minute pe fiecare parte.
 

Cum se serveste snitelul vienez
 

Se serveste cald sau rece, cu salata, cartofi prajiti si ketchup , garnisit cu felii de lamaie si fire de patrunjel.
 

  •   2010-11-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii