Feluri principale

#soia #snitel #prune #culinar #reteta #reteta de post

Snitele de soia cu sos cu prune

Soia este un bun inlocuitor al carnii, nu doar in perioadele de post, ci si in restul anului. Acest aliment, folosit din plin mai ales in partea asiatica a lumii, a inceput sa fie gatita si in tara noastra, mai ales in mancarurile de post.

De ce aveti nevoie:

  • 8 bucati mari de soia (in comert exista soia in varianta de fulgi, dar si sub forma unor bucati mai mari)
  • Ulei pentru prajit

Pentru fierberea snitelelor de soia aveti nevoie de:

  • 750 ml apa
  • O cutiuta de bulion (aproximativ doua linguri)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 foaie de dafin

Pentru sosul de prune aveti nevoie de:

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • O jumatate de lingura de ghimbir uscat
  • Un ardei gras, de marime medie, curatat de seminte
  • 8 prune
  • 100 ml suc obtinut prin fierberea bucatilor de soia
  • 1 lingura de otet de mere
  • 1 lingura de zahar
  • Un varf de lingura de piper negru
     

Mod de preparare:

Puneti la fiert apa pentru fierberea snitelelor de soia. Adaugati in ea bulionul, sosul de soia, otetul de mere si foia de dafin si daca vreti neaparat si niste delikat.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugati snitelele de soia si lasati-le sa fiarba pentru 15 minute, apoi luati vasul de pe foc si puneti-l deoparte.

Lasati snitelele in vas, respectiv in sucul obtinut prin fierbere pentru 30 de minute, poate si mai mult, astfel incat bucatile de soia sa-si poata lua aromele din acest suc.
Scoateti snitelele din suc, cu o strecuratoare, storceti-le putin si lasati-le sa se usuce putin. Incalziti cateva linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti snitelele pe ambele parti pana cand devin aurii. Puneti-le apoi pe un platou.

Taiati ceapa in feliute subtiri, taiati prunele in jumatate, scoateti-le samburii si feliati-le. Tocati marunt ardeiul si usturoiul. Puneti in tigaie mai intai ceapa, prajiti-o pentru cateva minute, adaugati usturoiul, ghimbirul si ardeiul si lasati-le sa se prajeasca pentru un minut.

Adaugati si restul ingredientelor si snitelele de soia. Daca este nevoie, inainte de a pune ceapa la prajit, mai puteti adauga ulei in tigaie. Lasati amestecul pe foc mic pentru 20 de minute, iar daca e nevoie mai adaugati din sucul obtinut prin fierberea bucatilor de soia.

Mod de servire :

Poate fi servit cu piure de cartofi sau garnitura de legume. Este preferabil sa se consume cald.
Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare