Daca iti plac preparatele din somon, poti sa-l folosesti pentru un fel de mancare mai putin obisnuit: somonul afumat in coaja de paine .
Ingrediente pentru somonul afumat in coaja de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/paine" title="paine">paine " title="paine">paine
- 2 pachete de branza cremoasa
- 100 gr fumat
- 1 lingurita capere, scurse
- 1 paine intreaga
-
1 lingura arpagic proaspat, taiat
Cum se prepara somonul afumat in coaja de paine
Pune intr-un blender branza, somonul, arpagicul si caperele. Amesteca bine pana cand obtii o pasta neteda si cremoasa. Daca este nevoie, adauga sare si piper dupa gust.
Taie-i painii un capac, scoate miezul, umple painea cu compozitia de somon. Adauga capere la capat, pentru a decora frumos painea.
O alta varianta este sa faci sandwich-uri duble, folosind aceasta pasta. Le poti folosi ca aperitive la o ocazie speciala sau pentru o cina usoara. Foloseste o paine de calitate, proaspata, dar care nu se faramiteaza repede.
Pentru cei mici se pot face sandwich-uri pe care sa "desenezi" cu ajutorul caperelor si arpagicului diverse figuri.
Cum se serveste somonul afumat in coaja de paine
Se serveste imediat.