Daca iti plac preparatele din somon, poti sa-l folosesti pentru un fel de mancare mai putin obisnuit: somonul afumat in coaja de paine .
 

Ingrediente pentru somonul afumat in coaja de class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/paine" title="paine">paine " title="paine">paine

 

  • 2 pachete de branza cremoasa
  • 100 gr fumat
  • 1 lingurita capere, scurse
  • 1 paine intreaga
  • 1 lingura arpagic proaspat, taiat
     

Cum se prepara somonul afumat in coaja de paine


Pune intr-un blender branza, somonul, arpagicul si caperele. Amesteca bine pana cand obtii o pasta neteda si cremoasa. Daca este nevoie, adauga sare si piper dupa gust.

Taie-i painii un capac, scoate miezul, umple painea cu compozitia de somon. Adauga capere la capat, pentru a decora frumos painea.

O alta varianta este sa faci sandwich-uri duble, folosind aceasta pasta. Le poti folosi ca aperitive la o ocazie speciala sau pentru o cina usoara. Foloseste o paine de calitate, proaspata, dar care nu se faramiteaza repede.

Pentru cei mici se pot face sandwich-uri pe care sa "desenezi" cu ajutorul caperelor si arpagicului diverse figuri.
 

Cum se serveste somonul afumat in coaja de paine


Se serveste imediat.

  •   2011-06-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii