Feluri principale

#somon #ciuperci #rucola

Somon cu ciuperci marinate

Somonul cu fumat , o mancare usoara si foarte apetisanta. Poate constitui un pranz delicios sau o cina usoara, dar nu mai putin savuroasa.


Ingrediente pentru somonul cu ciuperci marinate
 

 

  • 4 bucati de somon de 150 grame fiecare
  • 8 ciuperci medii
  • 1 legatura de voinicica sau rucola
  • 1/3 cana otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ lingura ardei iute uscat
  • 1 ½ linguri zahar brun
  • 1 lingura ghimbir ras fin


Cum se pregateste somonul cu ciuperci marinate


Pune intr-o tigaie otetul balsamic si zaharul. Da focul la mediu si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Lasa la fiert 3 minute, astfel incat sosul sa se intareasca usor. Apoi ia-l de pe foc, pentru a se raci.

Pielea de pe somon nu trebuie indepartata. Ia fiecare felie si taie-o in jumatate, pe lungime. Apoi amesteca intr-un castron ghimbirul cu ardeiul iute uscat si cu uleiul de masline. Adauga peste sos somonul, presara sare si piper dupa gust si ai grija ca somonul sa se imbibe bine. Acopera-l si da-l la frigider pentru 5 minute, sa stea in marinata .
Scoate somonul din frigider si pastreaza marinata in castron, o vei folosi mai tarziu.

Pune somonul pe gratar, la foc mediu si lasa-l putin, cam 1 minut pe fiecare parte, astfel incat sa se rumeneasca putin. Carnea de somon se face rapid. Pune apoi somonul intr-un vas acoperit, sa ramana cald.

Pune intr-o cratita ciupercile, toarna peste ele putina marinata si prajeste-le 3 minute, cat sa se fragezeasca.


Cum se serveste somonul cu ciuperci marinate


Aranjeaza pe un platou frunzele de voinicica sau de rucola. Pune feliile de somon, apoi ciupercile. Garniseste cu putina marinata si serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului