Ingrediente pentru somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic
(pentru doua persoane)
- 300 g file de somon, taiat in doua bucati
- sare
- piper
- 1 lingurita ulei de susan
Pentru spanac:
- 1 lingura pasta tahini (pasta de susan)
- 1½ lingurita sos de soia
- ½ lingurita sirop de artar
- 1 lingura seminte de susan, usor prajite intr-o tigaie
- 1 lingurita ulei de susan
- doua manunchiuri de spanac, proaspat, slapat si taiat in trei-patru bucati, dupa preferinte
- 1 lingura apa
Cum se prepara somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic
Intr-un catron mic adauga pasta de tahini, sosul de soia, siropul de artar si ½ din cantitatea de seminte de susan. Amesteca totul foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de susan. Cand acesta se incinge adauga spanacul si caleste totul foarte bine, pana cand isi reduce volumul. Adauga apoi apa si acopera totul lasand spanacul sa se inabuseasca timp de doua minute.
Redu focul la mic si adauga amestecul cu pasta de tahini. Gateste totul timp de doua minute, amestecand continuu.
In acelasi timp, asezoneaza pestele cu sare si piper si unge-l cu ulei de susan. Pune-l la fript intr-o tigaie incapatoare, pana cand este bine patruns.
Cum se serveste somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic
Adauga somonul si spanacul pe o farfurie si presara susanul ramas, pe deasupra. Peste peste poti turna putina zeama de lamaie.
Sursa foto: realsimple.com