Feluri principale

#casa select #restaurant #video #mancare #reteta #somon #legume

Somon cu legume la gratar

Somonul este un aliment farte sanatos si este extrem de benefic in reducerea riscului de infarct, cresterea nivelului de colesterol HDL ( colesterol bun ) si in reducerea trigliceridelor (responsabile de bolile cardiace).

De ce ingrediente ai nevoie:
 

  • 200 gr somon
  • 2 ciuperci
  • 1 ardei gras
  • ½ ceapa rosie
  • 4 felii de vanata
  • Jumatate de rosie
  • 4 felii de dovlecel
  • 50 gr capere (din saramura)
  • 20 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 10 gr ulei
  • Un praf de sare
  • Patrunjel .
     

Cum se prepara:
 

Somonul se aseaza pe o folie de aluminiu , se presara cu sare si piper si se da cu ulei de masline.

Se adauga apoi pe gratar,  si se lasa ca 15 – 20 de minute. Din cand in cand se intoarce de pe o parte pe cealalta.

Se pune sare si piper peste legume, dupa care se aseaza si ele pe gratar.

Intr-o tigaie incinsa se adauga vin alb, sare, capere, suc de lamaie si ulei de masline. Se presara apoi putin patrunjel si se lasa pe foc 2 – 3 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit.

Se iau legumele de pe gratar, se aseaza pe o farfurie, iar somonul se pune langa ele.

Se toarna apoi sosul si se orneaza cu patrunjel.
 

Cum se serveste:
 

 

Se orneaza cu patrunjel si se serveste cald.

 

 

Reteta oferita de restaurantul Casa Select.

 

 

 

  •   2009-03-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii