Feluri principale

#somon #branza #rosii #oua

Somon cu macaroane

Somonul cu se prepara repede si este foarte gustos. Pentru acest preparat poti folosi orice tip de paste doresti.
 

Ingrediente pentru somonul cu macaroane
 

  • 250 grame somon
  • sare
  • 200 grame macaroane
  • 25 grame unt
  • 25 grame faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua fierte
  • patrunjel
  • piper
  • 100 grame branza rasa
  • felii de rosii pentru garnitura .

 

Cum se prepara somonul cu macaroane
 

Intr-o cratita cu apa sarata fierbinte adauga macaroanele. Lasa-le sa fiarba timp de 10 - 15 minute. Intr-o tigaie topeste untul. Adauga faina si lasa pe foc timp de 2- 3 minute, pana cand isi schimba culoare. Amesteca continuu.

Ia cratita de pe foc si toarna treptat laptele. Amesteca bine. Pune cratita din nou pe foc si lasa sa fiarba pana cand obtii un sos consistent. Ia sosul de pe foc.

Adauga ouale fierte si somonul. Amesteca incet toate ingredientele. Adauga apoi si patrunjelul . Asezoneaza cu sare si piper.

Scurge macaroanele si rastoarna-le intr-un bol. Adauga jumatate din cantitatea de branza si amesteca bine. Amesteca apoi macaroanele cu somonul. Presara pe deasupra restul de branza.
 

Cum se serveste somonul cu macaroane
 

Somonul cu macaroane se serveste cu felii de rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului