Somonul cu se prepara repede si este foarte gustos. Pentru acest preparat poti folosi orice tip de paste doresti.
Ingrediente pentru somonul cu macaroane
- 250 grame somon
- sare
- 200 grame macaroane
- 25 grame unt
- 25 grame faina
- 300 ml lapte
- 2 oua fierte
- patrunjel
- piper
- 100 grame branza rasa
- felii de rosii pentru garnitura .
Cum se prepara somonul cu macaroane
Intr-o cratita cu apa sarata fierbinte adauga macaroanele. Lasa-le sa fiarba timp de 10 - 15 minute. Intr-o tigaie topeste untul. Adauga faina si lasa pe foc timp de 2- 3 minute, pana cand isi schimba culoare. Amesteca continuu.
Ia cratita de pe foc si toarna treptat laptele. Amesteca bine. Pune cratita din nou pe foc si lasa sa fiarba pana cand obtii un sos consistent. Ia sosul de pe foc.
Adauga ouale fierte si somonul. Amesteca incet toate ingredientele. Adauga apoi si patrunjelul . Asezoneaza cu sare si piper.
Scurge macaroanele si rastoarna-le intr-un bol. Adauga jumatate din cantitatea de branza si amesteca bine. Amesteca apoi macaroanele cu somonul. Presara pe deasupra restul de branza.
Cum se serveste somonul cu macaroane
Somonul cu macaroane se serveste cu felii de rosii.