Ingrediente pentru somonul cu paprika afumata si sirop de artar
- 3 linguri mustar Dijon
- 1 lingura sirop de artar
- 1/4 lingurita paprika afumata
- 1/4 lingurita piper proaspat macinat
- 1/8 lingurita sare
- 4 bucati (a cate 150 grame fiecare) file de somon dezosat si depielitat
Cum se prepara somonul cu paprika afumata si sirop de artar
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge-o cu ulei
Intr-un vas incapator adauga mustarul, siropul de artar, paprika afumata, piperul si sarea si amesteca totul foarte bine, pana cand obtii o compozitie omogena.
Adauga fileurile de somon in tava si presara deasupa sosul preparat anterior.
Adauga tava la cuptor si coace somonul timp de 8-12 minute la foc mediu.
Cum se serveste somonul cu paprika afumata si sirop de artar
Serveste somonul cald, alaturi de o garnitura de legume la abur si un pahar de vin alb.
Sursa foto: cbc.ca