Feluri principale

#somon #peste #culinar #reteta #rosii #usturoi

Somon cu rosii si usturoi

Somonul este considerat o delicatesa, indiferent de modul in care este preparat.  Iata  unul dintre cele mai simple moduri de a pregati somonul.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 2  - 4 bucati de
  • 2 rosii medii taiate in jumatate
  • ½ lingurita de paprika
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 praf de cimbru
  • 4 catei de
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Se pune o tigaie de pe foc, iar in aceasta se aseaza somonul si rosiile.
  • Somonul se presoara cu paprika, ulei de masline,  sare si piper.
  • Cateii de usturoi se taie in 4 bucati egale, dupa care se adauga peste rosii si somon .
  • Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand somonul este rumenit, timp in care el se intoarce pe ambele parti , iar celelalte ingrediente se amesteca  pentru a nu se lipi de tigaie.
  • La final, platoul pe care este asezat somonul, se orneaza cu o felie de lamaie sau cu cateva frunze proaspete de cimbru.

Cum se serveste:

  • Preparatul se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb demisec.
  •   2009-10-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii