Ingredientele de care ai nevoie:
- 2 - 4 bucati de
- 2 rosii medii taiate in jumatate
- ½ lingurita de paprika
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 praf de cimbru
- 4 catei de
- Sare si piper.
Cum se prepara:
- Se pune o tigaie de pe foc, iar in aceasta se aseaza somonul si rosiile.
- Somonul se presoara cu paprika, ulei de masline, sare si piper.
- Cateii de usturoi se taie in 4 bucati egale, dupa care se adauga peste rosii si somon .
- Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand somonul este rumenit, timp in care el se intoarce pe ambele parti , iar celelalte ingrediente se amesteca pentru a nu se lipi de tigaie.
- La final, platoul pe care este asezat somonul, se orneaza cu o felie de lamaie sau cu cateva frunze proaspete de cimbru.
Cum se serveste:
- Preparatul se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb demisec.