Somonul cu sos de capere este un preparat delicat, savuros si satios. Gustul aromat al sosului se completeaza de minune cu carnea de somon. Se serveste cu marar tocat.
Ingrediente pentru somonul cu sos de capere
- 4 felii de somon
- 50 grame capere murate
- 200 grame unt
- 10 grame faina
- 300 ml lapte
- 20 ml zeama de lamaie
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Cum se prepara somonul cu sos de capere
Asezoneaza feliile de somon cu sare si piper. Prajeste apoi peste in unt. Lasa apoi sa se scurga de ulei pe servetele.
In alta tigaie, incinge restul de unt si adauga caperele. Lasa-le sa se caleasca timp de 2 - 3 minute. Adauga apoi faina. Lasa cateva minute, apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.
Adauga si mararul tocat si asezoneaza cu sare si piper. Lasa sosul sa fiarba 5 minute.
Pe un platou, aseaza feliile de somon, stropeste cu zeama de lamaie si adauga sosul de capere.
Cum se serveste somonul cu sos de capere
Somonul cu sos de capere se serveste cu marar proaspat tocat.