Somonul cu sos de capere este un preparat delicat, savuros si satios. Gustul aromat al sosului se completeaza de minune cu carnea de somon. Se serveste cu marar tocat.


Ingrediente pentru somonul cu sos de capere

 

  • 4 felii de somon
  • 50 grame capere murate
  • 200 grame unt
  • 10 grame faina
  • 300 ml lapte
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper


Cum se prepara somonul cu sos de capere


Asezoneaza feliile de somon cu sare si piper. Prajeste apoi peste in unt. Lasa apoi sa se scurga de ulei pe servetele.

In alta tigaie, incinge restul de unt si adauga caperele. Lasa-le sa se caleasca timp de 2 - 3 minute. Adauga apoi faina. Lasa cateva minute, apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.

Adauga si mararul tocat si asezoneaza cu sare si piper. Lasa sosul sa fiarba 5 minute.

Pe un platou, aseaza feliile de somon, stropeste cu zeama de lamaie si adauga sosul de capere.


Cum se serveste somonul cu sos de capere


Somonul cu sos de capere se serveste cu marar proaspat tocat.

 

  •   2012-10-05
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.