Aroma bogata a somonului se combina in mod divin cu sosul condimentat subtil cu sofran.


Ingrediente pentru somonul cu sos de sofran:

  • 1 lingurita de fire de sofran sfaramate
  • 9 linguri unt nesarat
  • 50 g chimen dulce
  • 1 ceapa maruntita
  • 150 g file de somon
  • sare si piper
  • 24 de midii
  • 100 ml vin alb
  • 30 ml vin alb Vermout sec
  • 1 lingura arpagic tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura frunze tarhon


Cum se prepara somonul cu sos de sofran:

Amesteca sofranul cu o cana si jumatate de apa calda intr-un bol mic. Unge o oala cu 1 lingura de unt, apoi presara chimenul si ceapa pe toata suprafata. Asezoneaza somonul cu sare si piper, apoi aranjeaza-l in oala, impreuna cu midiile. Toarna peste sosul de sofron si vinul, apoi pune oala pe aragaz, acoper-o cu un capac si asteapta sa dea in clocot (midiile trebuie sa se desfaca).

Ia oala de pe foc si las-o sa se odihneasca, cu capacul pus, timp de 3 minute. Scoate apoi somonul si midiile cu o spatula din metal si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o introduci apoi la cuptor. Pune oala cu sosul pe aragaz la foc mare si adauga Vermout-ul, alaturi de untul ramas. Ia oala de pe foc si adauga arpagicul, patrunjelul si tarhonul.


Cum se serveste somonul cu sos de sofron:

Serveste somonul in sos de sofran cu chimen dulce presarat deasupra.

  •   2013-08-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii