Somonul cu sos de si este un preparat usor si foarte sanatos. Se prepara foarte repede si este pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit.
Ingrediente pentru si iaurt
1300 grame taiat in felii
200 grame iaurt
20 grame tarhon tocat
10 grame coaja de lamaie
10 ml suc de lamaie
sare
piper .
Cum se prepara somonul cu sos de tarhon si iaurt
Intr-un bol amesteca iaurtul, tarhonul, coaja si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Incinge cuptorul si tapeteaza o tava cu folie de aluminiu .
Aseaza bucatile de somon pe tava si asezoneaza cu sare si piper. Da tava la cuptorul incins timp de 10 - 15 minute, pana cand pestele isi schimba culoarea.
Lasa apoi sa se raceasa timp de o ora, la temperatura camerei.
Cum se serveste somonul cu sos de tarhon si iaurt
Somonul se serveste cu sosul de tarhon si iaurt si cu putin tarhon tocat pe deasupra.