Daca iti place pestele, poti incerca o reteta simpla si de efect: somonul cu usturoi si marar . Trebuie sa faci o marinata din putine ingrediente si sa aromezi pestele.


Ingrediente pentru somon cu usturoi si marar

 

  • 2 fileuri de somon
  • 1 capatana de usturoi, curatat
  • 30 gr marar proaspat, tocat
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 lingurita sare si piper.
     

Cum se prepara somonul cu usturoi si marar
 

Pune intr-un blender usturoiul, mararul si uleiul de masline si amesteca bine, pentru a obtine o marinata.

Aseaza fileul intr-o tava, cu pielea in jos, apoi toarna marinata peste el si da-l la frigider pentru 2 ore . Incinge cuptorul la 190 grade Celsius si pune pestele in cuptor pentru 15 minute.
 

Cum se serveste somonul cu usturoi si marar
 

Se serveste ca atare sau cu o garnitura de legume facute la cuptor sau fierte.

  •   2011-08-31
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.