Somonul la gratar cu sos de lamai este usor de preparat si foarte gustos. Este aromat si ideal pentru cinele in familie.


Ingrediente pentru somonul la gratar cu sos de lamai

  • 1 kg somon
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie


Pentru sos:

  • 2 lamai murate tocate
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 legatura marar tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 10 ml ulei de masline
  • 10 ml suc de lamaie
  • sare
  • piper


Cum se prepara somonul la gratar cu sos de lamai

Pentru sos, amesteca intr-un bol toate ingredientele si da la rece pana prepari pestele. Incinge gratarul.

Spala bine pestele, usuca-l si apoi cresteaza usor si umple crestaturile cu sosul de lamai. Umple si cavitatea pestelui cu sosul de lamaie. Pe deasupra pestelui stoarce sucul de lamaie si unge cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune pestele pe gratarul incins timp de 15 minute pe fiecare parte.


Cum se serveste somonul la gratar cu sos de lamai

Somonul la gratar cu sos de lamai se serveste cu garnitura de legume fierte.

Sursa foto: simplyrecipes.com

  •   2012-12-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii