Somonul cu vinete este un preparat potrivit pentru perioada de vara. Mancarea este usoara, astfel incat poate fi servita cu succes la o cina.

Ingrediente pentru somon cu vinete

  • 3 bucati somon
  • 1 vanata
  • 3 lime
  • 2 lamai
  • 1/8 cana ulei de masline
  • 1 lingura condimente de peste
  • 1/8 lingura ardei iute rosu uscat
  • piper proaspat macinat.
     

Cum se prepara somonul picant cu vinete
 

Inlatura capetele vinetei, apoi taie leguma in felii, pe diagonala. Pune apoi somonul si feliile de vanata intr-o tava.

Stoarce lamaie si limele astfel incat sa obtii tot sucul de la acestea. Pune in zeama aceasta uleiul de masline, ardeiul iute si piperul. Toarna sosul peste vinete si peste, pentru a marina preparatul. Acopera tava si da-o la cuptor o ora, o ora si jumatate.

Scoate apoi vinetele si pestele din marinata si aseaza-le pe gratarul incins. Lasa-le sa se patrunda bine, pe ambele parti. Fa intai pestele, apoi vinetele.
 

Cum se serveste somonul picant cu vinete
 

Preparatul se serveste imediat, impreuna cu o garnitura de orez.

  •   2011-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii