Somonul Wellington este un preparat consistent si delicat. Se prepara repede si este foarte gustos. il poti servi cu diverse garnituri de legume si sosuri.

Ingrediente pentru somonul Wellington


10 ml ulei de malsine
200 grame ciuperci feliate
6 cepe verzi
2 catei de usturoi
20 ml suc de lamaie
20 grame tarhon
20 grame smantana
aluat
4 fileuri de somon.

Cum se prepara somonul Wellington

Incinge cuptorul la 200 de grade. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ciupercile, ceapa verde si usutroiul si caleste timp de 5 - 10 minute. Adauga apoi sucul de lamaie si lasa pe foc pana se evapora complet.

Ia tigaia de pe foc, adauga tarhonul si asezoneaza cu sare si piper. Lasa sa se raceasca. Cand s-a racit adauga smantana.

Intinde aluatul si taie in 4 parti egale. Unge fiecare parte cu ulei de masline. Pe fiecare bucata de aluat adauga cate un fileu de somon si un sfert din compozitia cu ciuperci. Impatureste aluatul, astfel incat sa sigilezi bine umplutura.

Aseaza toate placintelele pe o tava si unge-le cu ulei de masline. Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Cum se serveste somonul Wellington

Somonul Wellington se serveste cu garnituri din legume si sosuri.
 

  •   2012-07-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.