Feluri principale

#peste #retete #somon # somon wellington

Somon Wellington

Somonul Wellington este un preparat consistent si delicat. Se prepara repede si este foarte gustos. il poti servi cu diverse garnituri de legume si sosuri.

Ingrediente pentru somonul Wellington


10 ml ulei de malsine
200 grame ciuperci feliate
6 cepe verzi
2 catei de usturoi
20 ml suc de lamaie
20 grame tarhon
20 grame smantana
aluat
4 fileuri de somon.

Cum se prepara somonul Wellington

Incinge cuptorul la 200 de grade. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ciupercile, ceapa verde si usutroiul si caleste timp de 5 - 10 minute. Adauga apoi sucul de lamaie si lasa pe foc pana se evapora complet.

Ia tigaia de pe foc, adauga tarhonul si asezoneaza cu sare si piper. Lasa sa se raceasca. Cand s-a racit adauga smantana.

Intinde aluatul si taie in 4 parti egale. Unge fiecare parte cu ulei de masline. Pe fiecare bucata de aluat adauga cate un fileu de somon si un sfert din compozitia cu ciuperci. Impatureste aluatul, astfel incat sa sigilezi bine umplutura.

Aseaza toate placintelele pe o tava si unge-le cu ulei de masline. Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Cum se serveste somonul Wellington

Somonul Wellington se serveste cu garnituri din legume si sosuri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului