Daca vrei sa iti impresionezi invitatii cu o mancare delicioasa, iti recomandam un savuros sote de calamari cu crutoane. Este ideal pentru cina, contine putine calorii si se prepara si foarte rapid.


Ingrediente pentru sote-ul de calamari cu crutoane:

  • 6 calamari
  • 2 rosii cherry
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute
  • 50 ml vin alb
  • 2 felii de paine
  • rozmarin
  • patrunjele proaspat
  • sare si piper


Cum se prepara sote-ul de calamari cu crutoane:

Spala si curata bine calamarii, mai ales de pielita exterioara, si taie-i rondele. Spala rosiile, scoate-le semintele si taie-le bucatele micute. Curata usturoiul, apoi zdrobeste-l si caleste-l putin in tigaie cu ardeiul iute. Adauga si calamarii si lasa-i pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga vinul.

Dupa ce se evapora vinul, adauga patrunjelul taiat marunt, rozmarinul si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Taie painea cubulete micute si pune-o la cuptor sa se prajeasca putin.


Cum se serveste sote-ul de calamari cu crutoane:

Sote-ul de calamari cu crutoane se serveste cald, cu sosul ramas de la fiert si cu putina zeama de lamaie deasupra.

Sursa foto: treebistro.com

  •   2013-06-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii