Souffle de sparanghel... poate suna complicat dar este o reteta usor de preparat. Il poti prepara pentru cina, sau chiar pentru pachetul de a doua zi. De asemenea, este reteta perfecta pentru a-ti impresiona musafirii.
Ingrediente pentru souffle de sparanghel
- 1 legatura de sparanghel
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina (de prefereat integrala)
- 1 cana lapte rece
- 1 ingurita sare kosher
- piper cayenne
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 4 oua
- 1/2 cana branza Cheddar rasa (poate fi inlocuita cu parmezan sa chiar cascaval)
Cum se prepara souffleul de sparanghel
Pune la fiert o oala cu apa si cand da in clocot adauga sparanghelul. Lasa-l sa fiarba timp de doua minute apoi scoate-l imediat intr-un vas cu apa rece cu gheata. Pune-l intr-o strecuratoare si lasa-l sa se scurga foarte bine.
Intr-o oala pentru sosuri topeste untul la foc mediu. Adauga faina si amesteca bine pana obtii o pasta omogena de culoare aurie. Adauga apoi laptele treptat, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Dupa ce ai adaugat tot laptele lasa compozitia sa fiarba timp de doua minute. Asezoneaza cu sare si piper cayenne dupa gust.
Lasa sosul sa se raceasca apoi adauga-l in blender impreuna cu usturoiul si sparanghelul. Mixeaza bine, pana obtii o compozitie spumoasa. La final adauga galbenusurile si amesteca compozitia foarte bine.
Separat intr-un vas incapator bate albusurile de oua spuma. Adauga compozitia de sparanghel si branza rasa si amesteca totul cu o lingura din lemn de sus in jos, pentru ca albusul sa ramana spumos.
Preincalzeste cuptorul la 190oC. Unge cu unt formele pentru souflle si compozitia in ele. Umple doar ¾ din forma deoarece souffleul de sparanghel va creste.
Coace souflleul timp de 20-25 de minute, sau pana cand se rumeneste la suprafata.
Cum se serveste souffleul de sparanghel
Serveste souffleul de sparanghel cald, alaturi de o salata de sezon.
Sursa foto: philadelphia.co.uk