Daca iti este dor de Grecia si de tavernele insirate de-a lungul plajelor cu nisip fin, iti recomandam un pranz traditional grecesc, cu o explozie de arome dulci, acrisoare si picante. Souvlaki nu sunt altceva decat frigarui grecesti, foarte aromate si fragede.
Ingrediente pentru souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant
- 1 piept de pui fara piele
- 60 ml vin alb sec
- 60 ml ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- oregano proaspat
- 6 catei de usturoi
- 3 castraveti proaspeti
- 400 g iaurt grecesc
- 10 masline fara samburi
- sare grunjoasa, piper
Cum se prepara souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant
Taie pieptul de pui in cubulete si amesteca-l cu uleiul de masline, vinul alb, oregano tocat, sucul si lamaie, 4 catei de usturoi tocati, sare si piper. Lasa-l la marinat jumatate de ora.
Intre timp, pregateste sosul tzatziki. Taie castravetii longitudinal, apoi in feliute. Absoarbe excesul de apa, adauga 2 catei de usturoi maruntiti si iaurtul grecesc. Asezoneaza cu sare si piper si adauga maslinele.
Infige pieptul de pui pe bete pentru frigarui si coace-l pana ce se rumeneste si devine fraged.
Cum se servesc Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant
Souvlaki de pui cu sos tzatziki usor picant se servesc cu paine proaspata sau lipii si felii de lamaie.
Sursa foto: myrecipes.com