Spaghettele cu sos de ceapa verde au un gust proaspat si savuros. Se prepara repede si sunt ideale pentru cinele usoare. Se servesc ca atare, sau cu parmezan ras pe deasupra.
 

Ingrediente pentru spaghette cu sos de ceapa verde
 

 

Cum se prepara spaghettele cu sos de ceapa verde
 

Fierbe pastele in apa cu sare. In timp ce pastele se fierb, incinge 30 ml de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa verde tocata si usturoiul. Amesteca din cand in cand. Lasa pe foc timp de 5 - 10 minute.

Transfera apoi aceasta compozitie intr-un blender. Adauga sare, piper, coaja de lamaie si restul de ulei de masline. Amesteca bine. Adauga si 100 ml din apa in care fierb pastele.

Amesteca bine pana obtii un piure cremos. Strecoara apoi piureul si transfera-l intr-o cratita. Adauga pastele fierte si amesteca bine.

Incorporeaza si parmezanul ras. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
 

Cum se servesc spaghettele cu sos de ceapa verde
 

Spaghettele cu sos de ceapa verde se servesc ca atare.

  •   2011-04-11
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.