Spaghettele cu sos de ceapa verde au un gust proaspat si savuros. Se prepara repede si sunt ideale pentru cinele usoare. Se servesc ca atare, sau cu parmezan ras pe deasupra.
Ingrediente pentru spaghette cu sos de ceapa verde
- 500 grame spaghette
- 70 ml ulei de masline
- 4 legaturi ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 10 grame coaja rasa de lamaie
- 100 grame parmezan ras
-
sare
- piper.
Cum se prepara spaghettele cu sos de ceapa verde
Fierbe pastele in apa cu sare. In timp ce pastele se fierb, incinge 30 ml de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa verde tocata si usturoiul. Amesteca din cand in cand. Lasa pe foc timp de 5 - 10 minute.
Transfera apoi aceasta compozitie intr-un blender. Adauga sare, piper, coaja de lamaie si restul de ulei de masline. Amesteca bine. Adauga si 100 ml din apa in care fierb pastele.
Amesteca bine pana obtii un piure cremos. Strecoara apoi piureul si transfera-l intr-o cratita. Adauga pastele fierte si amesteca bine.
Incorporeaza si parmezanul ras. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc spaghettele cu sos de ceapa verde
Spaghettele cu sos de ceapa verde se servesc ca atare.