Spaghetti alla vongole (paste cu scoici) constituie un preparat foarte gustos, ideal pentru iubitorii de fructe de mare. Poti face acest fel de mancare la pranz sau cina, intr-o zi obisnuita sau cand ai musafiri.
Ingrediente pentru spaghetti alla vongole
140 gr spaghete
500 gr scoici proaspete, intregi
2 rosii
ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat
1 ardei iute mic, rosu, tocat
1/2 pahar vin alb
patrunjel tocat
Cum se prepara spaghetti alla vongole
Spala foarte bine scoicile la robinet, in apa rece, de mai multe ori. Arunca-le pe cele deschise sau crapate. Toarna peste rosii niste apa fiarta, lasa-le 1 minut, apoi scurge-le si decojeste-le. Inlatura semintele si toaca pulpa.
Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune usturoiul, ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga rosiile, apoi scoicile si putin vin. Condimenteaza cu sare si piper. Acopera tigaia si lasa sa se faca 4 minute, pana cand scoicile se deschid.
Scurge pastele, adauga-le in tigaie, pune si patrunjelul si amesteca bine.
Cum se servesc spaghetti alla vongole
Pastele se servesc imediat, simple sau cu paine proaspata pentru inmuiat in sos.
Foto: bonappetit.com
#paste #retete #scoici # paste cu scoici # spaghetti alla vongole
Spaghetti alla vongole
Spaghetti alla vongole Spaghetti alla vongole (paste cu scoici) constituie un preparat foarte gustos, ideal pentru iubitorii de fructe de mare. Poti face acest fel de mancare la pranz sau cina, intr-o zi obisnuita sau cand ai musafiri.- 2012-07-31 2012-07-31
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa