Spaghetti alla vongole (paste cu scoici) constituie un preparat foarte gustos, ideal pentru iubitorii de fructe de mare. Poti face acest fel de mancare la pranz sau cina, intr-o zi obisnuita sau cand ai musafiri.

Ingrediente pentru spaghetti alla vongole

140 gr spaghete
500 gr scoici proaspete, intregi
2 rosii
ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat
1 ardei iute mic, rosu, tocat
1/2 pahar vin alb
patrunjel tocat

Cum se prepara spaghetti alla vongole

Spala foarte bine scoicile la robinet, in apa rece, de mai multe ori. Arunca-le pe cele deschise sau crapate. Toarna peste rosii niste apa fiarta, lasa-le 1 minut, apoi scurge-le si decojeste-le. Inlatura semintele si toaca pulpa.

Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune usturoiul, ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga rosiile, apoi scoicile si putin vin. Condimenteaza cu sare si piper. Acopera tigaia si lasa sa se faca 4 minute, pana cand scoicile se deschid.

Scurge pastele, adauga-le in tigaie, pune si patrunjelul si amesteca bine.

Cum se servesc spaghetti alla vongole

Pastele se servesc imediat, simple sau cu paine proaspata pentru inmuiat in sos.

Foto: bonappetit.com

  •   2012-07-31
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.