Sparanghelul cu muguri de pin si merisoare este o reteta simpla si usoara de vara. Acesta poate fi servit ca atare sau alaturi de preparatele din carne.
Ingrediente pentru sparanghel cu muguri de pin si merisoare
- 1 legatura sparanghel
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/3 cana muguri de pin
- 1/3 cana merisoare uscate
- sare
- piper
Cum se prepara sparanghelul cu muguri de pin si merisoare
Spala sparanghelul bine sub un jet de apa rece. Indeparteza apoi partea lemnoasa a acestuia.
Intr-o tigaie pune uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Adauga apoi mugurii se pin, merisoarele si un praf de sare. Gateste totul, amestecand continuu, pana cand mugurii de pin devin translucizi, aproximativ 5 minute.
Adauga apoi sparanghelul si gateste totul timp de 5- 8 minnute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Cand este gata sparanghelul trebuie sa fie moale si are culoare verde deschis
Scoate sparanghelul pe o farfurie si pune deasupra semintele de pin si merisoarele.
Cum se serveste sparanghelul cu muguri de pin si merisoare
Serveste sparanghelul ca atare, alaturi de o salata de vara, sau il poti servi ca garnitura pentru fripturi.